Omgeving Carvoeiro,  strand, sport en natuur 

Het kleine vissersdorpje Carvoeiro ligt aan de kust in de Algarve. De meest zuidelijke provincie in Portugal. In het dorpje zelf is veel te beleven: volop restaurantjes, het strand, boottochten om rotsen te bezichtigen en de mogelijkheid om met een kano erop uit te trekken. Plezier is er voor jong en oud. In de maanden juni, juli en augustus is er live muziek in het centrum van Cavoeiro. Van 20.00 tot 23.30 uur. Gezellig op het pleintje flaneren, dansen en ontmoeten. Daarom heen zijn enkele goede restaurants. Voor ieder wat wil. 

Je hoeft niet verder te gaan dan Carvoeiro. Zonder auto kun je er alles vinden.  Van informatie/boekingskantoor tot supermarkten en huisartsen. ( ook Nederlands en Duits)  In Carvoeiro is alles. 

Er zijn enkele manieren om de kust te verkennen of te shoppen in een van de grote winkelcentra. U kunt een auto huren of in het centrum van Carvoeiro een taxi nemen. Ook Uber is aanwezig. Er is veel informatie aanwezig in uw accommodatie. 

Sport:

Op het gebied van sport is er vanalles te beleven. Natuurlijk zwemmen, snorkelen en duiken. Verder kanoeen of een boot huren om langs de prachtige kust te varen of te zeilen. Er zijn tientallen golfbanen in de Algarve.  Alleen in onze omgeving zijn er al 9. Ook een tennisvereniging is 10 minuten met de auto. Het is een prachtige tennisclub met palmbomen, een restaurant, fittness club, kapper, massage, paddel banen en trampolines. Ook is er een zwembad. De club heet TC Carvoeiro. 

Wij hebben ook een prima prive tennisleraar : Charles Guy. Kijk en boek op zijn site : www.tennislessons.pt 

Alle telefoonnummers liggen in uw accomodatie om eerst te reserveren. De beroemde kust wandelroute ligt voor het huis van Padoca. De Algarve is een prachtig schoon natuurgebied met natural pools.  Er zijn ook veel mogelijkheden om fietsen (ook electrische) te huren. 

 

Kortom, er is vanalles te beleven. Maar de zuidkust van Portugal blijft altijd een rust uitstralen omdat het niet overvol bewoond is, er prachtige bergen zijn op 20 km afstand van de kust en de kustlijn heel bijzonder is met rotsen en prachtige stranden.  

 

En zeker niet te vergeten: de portugese mensen zijn vriendelijk en heten u van harte Welkom!

Carvoeiro, HET DORPJE AAN DE ZONNIGE ZUIDKUST!

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op

info@casacarvoeiro.eu